Škola má děti učit myslet. Ne jít proti jejich základním svobodám.

Vážený pane premiére Fialo,

vážený pane ministře Beku,

vážení členové a členky Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny,

vážený pane Babiši,

obracíme se na vás jako občané této země, kterým není lhostejné vzdělávání našich dětí. A trváme na tom, aby naše děti byly vychovávány k pochopení rozdílu mezi názorem a faktem. A mezi ideologií a vědeckým poznatkem.

Nové rámcové vzdělávací programy (RVP), které pod vedením ministra školství Mikuláše Beka procházejí v těchto týdnech revizí. Pan Roman Ziegler, spoluautor nových RVP, nejenže prokázal absolutní neznalost českého jazyka (důkaz: https://www.czso.cz/csu/gender/gender_pojmy), ale říká, že „Učitel by měl umět při výkladu potlačit svůj názor. I když si učitel myslí, že pohlaví jsou dvě, tedy muž a žena, dětem to musí podat neutrálně.“ Tedy chce, aby učitel šel proti svému svědomí jako člověka i jako pedagoga a zapomněl na svobodu slova. A hlavně aby zapomněl na FAKTA, na vědu a dokonce i na selský rozum a aby byl strojem, který poslušně papouškuje NÁZOR pana Zieglera.

My žijeme v České republice, náš jazyk je čeština a tam je jednoznačný rozdíl mezi pohlavím a genderem. Zatímco např. v angličtině tento rozdíl není. Naštěstí, protože v anglicky mluvících zemích tak vzniká veliké nedorozumění. Které lidé bez znalosti češtiny chtějí přenést i k nám.

Protože pohlaví jsou dvě a jsou zevně změnitelná jen pomocí chirurgické operace, která odstraní vaše primární a sekundární pohlavní orgány. Ale i po tom všechny vaše buňky budou pořád mít chromozom XY (muž) nebo XX (žena). Takže vaše pohlaví je ve skutečnosti  NEZMĚNITELNÉ, protože je v téměř každé naší buňce. *

Naopak gender je sociální konstrukt, který můžeme změnit každou hodinu a nic se biologicky nezmění. A můžeme se klidně cítit jako motýl, i když je každému jasné, že to nemá nic společného s realitou.

Proto vás žádáme, abyste takto nastavené RVP odmítli hlasem společným napříč všemi stranami, aby se nestal předmětem politického boje. Je nutné jej podrobit mnohem hlubší reflexi, která se promítne do celkové změny rétoriky i cílů RVP. Bude výsledkem celospolečenské diskuse a bude reagovat na skutečné problémy českého školství

V H. Brodě 1.5.2024

MUDr. Martin Daniel a další podepsaní

------------------------------------------------------------------------

*Ve výjimečných případech, kdy je přítomná jiná kombinace chromozómů X a Y , je to předmětem lékařského oboru patologie, neboli nauky o chorobách. A těmto lidem máme pomoci léčbou, aby mohli prožit co nejvíce plnohodnotný život. A pokud nejsme jejich ošetřující lékaři, tak svým neodsuzováním a ještě lépe jejich přijetím. A v takovém případě by bylo velice dobré poučit učitele, že by se měl vzdát svých předsudků a umět najít na každém jednotlivci něco, v čem si zaslouží respekt a úctu všech ostatních. Ale znejisťování dětí ohledně toho, kým jsou, povede jen k ještě většímu rozšíření psychických poruch. Protože skutečných trans lidí je velmi málo a pokud všem dětem řekneme, že si mohou vybrat, jaké pohlaví chtějí mít, tak nakonec ublížíme jak translidem (protože jejich skutečné utrpení přehlédneme), tak i všem ostatním.
Jednoduše si představte, že byste léčili na rakovinu každého, kdo by řekl, že rakovinou trpí. A byl by to hit, tak jako dnes je pro mladé lidi módou být jeden den ženou, druhý den mužem a třetí den motýlem.
A tak skuteční nemocní nedostanou léčbu včas, protože ji nejdřív dostává někdo, kdo žádnou rakovinu nemá.

MUDr. Martin Daniel    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem akceptuji, že MUDr. Martin Daniel bude moci vidět všechny informace, které v tomto formuláři uvedu.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Souhlasím se zpracováním informací, které jsem poskytl/a v tomto formuláři, a to pro následující účely:

Zjistit více...